Ігор Смілянський залишиться гендиректором «Укрпошти» ще на два роки. Це буде його останній термін
УНІАН

Члени наглядової ради «Укрпошти» одноголосно підтримали рішення продовжити контракт Ігоря Смілянського, генерального директора, ще на два роки — до 30 червня 2023.

За п’ять років роботи Смілянського компанія змогла вперше за довгий час вийти на значний прибуток, повідомляє пресслужба «Укрпошти».

Зазначається, що вдалося суттєво оновити автопарк, вдосконалити сервіс, запустити нові продукти, а також покращити міжнародні рейтинги України серед операторів поштового зв’язку та отримати приз кращої пошти світу у 2019 році у двох категоріях.

2020 рік «Укрпошта» закінчила з прибутком в 165 млн грн, половину з яких перерахувала до державного бюджету як дивіденди. Також за минулий рік компанія сплатила 3 млрд грн податків та зборів.

Беноіт Плеска, голова наглядової ради, зазначив, що «Укрпошта» знаходиться у критично важливому моменті свого існування. «Незабаром компанія стане повноправним гравцем на банківському ринку та задіє масштабні інвестиції в €100 млн від міжнародних фінансових установ на розвиток інфраструктурних проєктів (1 тис. 850 авто для пересувних відділень, сім сортувальних центрів)», — прокоментував він.

Наглядова рада вирішила, що стабільність компанії зараз в пріоритеті, тому вирішила продовжити трудовий договір чинного генерального директора.

Сам Ігор Смілянський зазначив, що має багато планів, про які напише пізніше, і лише два роки, щоб все встигнути, адже це його останній термін на цій посаді. 

«Укрпошта» доставлятиме посилки в Білорусь автотранспортом замість літаків