«Її величність — Жінка». «Укрпошта» вперше випустить марки у жанрі ню (фото)

«Укрпошта» вводить в обіг серію марок «Її величність — Жінка» у жанрі ню. На них буде зображено картини Тараса Шевченка «Одаліска» та сучасного художника Андрія Чебикіна «Енергія ІІ».

Про це повідомила пресслужба держпідприємства.

«Нова серія марок не тільки поповнить колекції українських філателістів, ставши одним із найулюбленіших вишукано-пікантних експонатів, а й додасть художньої естетики поштовим відправленням», — йдеться в повідомленні.

5 березня відповідні марки презентують в Національному музеї Тараса Шевченка, у співпраці з яким вони випускаються.

Одну з поштових марок прикрашає картина Тараса Шевченка «Одаліска», написана у 1840 році у Петербурзі. На конверті до випуску представлена ще одна робота Шевченка — «Вірсавія», написана 1860 року.

ukrposhta.ua

На другій поштовій марці у жанрі ню відтворено роботу «Енергія ІІ». Її у 1991 році написав художник Андрій Чебикін. На конверті до марки представлена ілюстрація до збірника «Опале листя» Івана Франка авторства Андрія Чебикіна.

Загалом в одному марковому аркуші буде 9 марок (3х3). Тираж кожної марки – 130 тис. примірників.

Марковий аркуш вартуватиме 81 грн (9 марок номіналом V, що еквівалентно 9 грн), конверт — 4 грн, картки — 4 грн. Конверти зі спецпогашенням та картаксимумів коштуватимуть 18,80 грн.

В «Укрпошті» планували 23 лютого випустити марку, присвячену українській армії. В Генштабі ЗСУ закликали перенести презентацію