IKEA вперше з 2019 року підвищить ціни через подорожчання сировини
Getty Images

Компанія IKEA у 2022 році підвищить ціни на товари через дорожчання сировини та кризу у постачанні. Це призвело до значного дефіциту продукції.

Про це повідомляє The Financial Times.

Чистий прибуток Inter IKEA, власника бренду, за рік до кінця серпня впав на 17% до €1,4 млрд, тоді як онлайн-продаж і продаж у магазинах зріс на 6% до рекордних 41,9 млрд.

За словами директора Inter IKEA, компанія більше не може залишати ціни на такому рівні.

«Ми дійсно хочемо зберегти якомога нижчі ціни. Ми не можемо дозволити цьому скрутному часу змінити нас. Магазини самі вирішуватимуть, чи мають вони підвищувати ціни для покупців і на скільки», — зазначив він.

Директор також додав, що 2022 рік стане «ще важчим, ніж 2021». За його словами, компанія все ще страждатиме від проблем з постачанням, зростанням цін на сировину та подорожчанням електроенергії.

Водночас він підкреслив, що цей крок не обов'язково означає збільшення цін для клієнтів. Підвищення насамперед зачепить ретейлерів, які продають товари під брендом IKEA.

Раніше Chas News повідомляв, що суд у Франції оштрафував шведського виробника меблів IKEA на €1 млн після того, як зʼясувалося, що компанія стежила за своїми співробітниками.

Віденські меблі замість IKEA. Якими стільцями та шафами користувались кияни 100 років тому