«Ікона морів»: з Маямі вирушив у перший рейс найбільший у світі круїзний лайнер (фото)
Royal Caribbean Group

З міста Маямі вирушив у перший рейс найбільший у світі круїзний лайнер «Icon of the Seas» («Ікона морів»). Про це пише ВВС.

Лайнер відправився в семиденну подорож островами Карибського моря. Icon of the Seas має у довжину 365 метрів, нараховує 20 палуб та може вмістити до 7600 пасажирів і 2350 членів екіпажу. 

Icon of the Seas

На «Icon of the Seas» розмістили 7 басейнів, 6 водних гірок, ковзанку, театр та понад 40 ресторанів і барів.

Icon of the Seas фото

Судно збудували у Фінляндії для компанії Royal Caribbean Group. Роботи обійшлися приблизно у $2 млрд.

ікона морів фото лайнер

При цьому екологи щзанепокоєні, що лайнер працює на зрідженому природному газі (СПГ) і буде виділяти у повітря багато шкідливого метану.

«Це крок у неправильному напрямку», — заявив директор морської програми Міжнародної ради з чистого транспорту Браян Комер. 

За оцінками організації, використання СПГ як суднового палива спричиняє викиди парникових газів на 120% більші, ніж при застосуванні суднового газойлю. 

Водночас Royal Caribbean Group наголошує, що лайнер Icon of the Seas на 24% енергоефективніший, ніж вимагає Міжнародна морська організація для сучасних кораблів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Луврі екоактивістки облили супом «Мону Лізу (відео)