Ілон Маск пояснив, чому не дозволив увімкнути Starlink поблизу Криму на прохання ЗСУ

Американський бізнесмен Ілон Маск заявив, що дозвіл на активацію терміналів Starlink над окупованим Кримом за запитом України у 2022 році призвів би до порушення санкцій США проти росії.

«Стаття Wired помилково стверджує, що ми вимкнули Starlink для України, коли вони хотіли атакувати російський флот. У той час (компанії) Starlink було заборонено вмикати супутникові сигнали в Криму, оскільки це порушило б санкції США проти Росії», — написав він.

Крім того, він стверджує, що боявся за безпеку своєї компанії, оскільки супутники могли стати після цього військовою ціллю для Росії.

«Ми також чітко пояснюємо, що Starlink є комерційною, а не військовою системою. Використання Starlink для зв’язку, включно з військовим зв’язком, є нормальним, так само як військові використовують Інтернет загалом, але якщо ми навмисно беремо участь у відвертих військових операціях, тоді ми робимо Starlink військовою мережею, і інші країни мають повне право стріляти по наших супутниках», — заявив бізнесмен.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Бразилії заблокували соцмережу X, штраф за день користування — $9 тис.