Ілон Маск щомісяця жертвуватиме $45 млн на кампанію Трампа — WSJ

Ілон Маск планує щомісяця жертвувати $45 млн на нову суперкоаліцію на підтримку переобрання Дональда Трампа, яка має на меті переконати виборців у штатах, що вагаються.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на свої джерела, обізнані з цим питанням.

Утворений у червні комітет America PAC зосереджений на реєстрації виборців, переконанні їх проголосувати достроково і робити запити на голосування поштою у «хитких» штатах. Для цієї роботи America PAC найняв сотні співробітників.

Серед спонсорів America PAC — співзасновник компанії Palantir Technologies Джо Лонсдейл, близнюки Вінклвосс, колишня посол США в Канаді Келлі Крафт та її чоловік Джо Крафт, який є генеральним директором вугледобувної компанії Alliance Resource Partners. Також відомо про низку інших донорів America PAC, зокрема й кількох людей, близьких до Маска.

Утім, найбільшою відомою нині пожертвою на цьогорічних президентських перегонах у США є внесок у $50 млн, які нещодавно пожертвував групі America PAC правнук банкіра Томаса Меллона.

Днями Bloomberg з посиланням на свої джерела писав, що Маск зробив внесок політичній групі America PAC . Точну суму, яку пожертвував мільярдер, не назвали, але її охарактеризували як «значну».

Раніше Ілон Маск публічно заперечував свою причетність до спонсорування будь-яких політичних кампаній. Він писав у Х, що не дає гроші жодному з кандидатів у президенти США, однак останнім часом Маск дедалі частіше критикує Джо Байдена, зближуючись при цьому з Трампом.

У травні цього року газета The Wall Street Journal писала, що Трамп може зробити Ілона Маска своїм радником у разі повернення політика в Білий дім.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На тлі замаху на Трампа: Ілон Маск зізнався, що його двічі намагалися вбити