Індія стала другим найбільшим постачальником підсанкційних технологій до росії — Bloomberg

Індія значно збільшила експорт критично важливих підсанкційних технологій до росії.

Про це повідомляє американське видання Bloomberg, посилаючись на посадовців із рф, США та Європи, які побажали залишитися анонімними.

За даними видання, у квітні та травні експорт індійських товарів, що підпадають під обмеження (зокрема мікрочіпів, мікросхем та верстатів), до росії перевищив $60 млн щомісяця, що вдвічі більше порівняно з попередніми місяцями цього року. У липні ця сума сягнула $95 млн, що ставить Індію на друге місце за обсягом таких поставок після Китаю.

За інформацією співрозмовників Bloomberg, індійська влада майже не реагує на звернення щодо цієї проблеми. Міністерство закордонних справ Індії відмовилося коментувати ситуацію.

Згідно з даними, майже п’ята частина всіх чутливих технологій, що потрапляють до російського військово-промислового комплексу, надходить через Індію. Представник Державного департаменту США заявив у п'ятницю, що відомство знову висловить стурбованість індійським урядовцям та компаніям.

Ця ситуація створює додаткову проблему для США та ЄС, які прагнуть підтримувати партнерські відносини з урядом прем’єр-міністра Нарендри Моді, попри його зв'язки з путіним. Індія також є головним покупцем російської нафти, незважаючи на зусилля союзників обмежити ці продажі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Західні санкції не змогли зупинити перевезення російської нафти — Bloomberg