Індія відбирає 300 млн «пріоритетних» людей, які першими отримають вакцини проти коронавірусу
en.as.com

Уряд Індії розпочав відбір близько 300 мільйонів людей, яким дадуть перші вакцини від COVID-19, коли вони будуть готові.

Reuters із посиланням на місцеві ЗМІ повідомило в суботу, що працівники охорони здоров'я та санітарки, які працюють на передовій боротьби з вірусом, поліцейські та літні люди із супутніми захворюваннями будуть вакцинуватися в пріоритеті.

План, який ще на стадії проєкту, має на меті охопити 23% населення на першому етапі. Остаточний план, ймовірно, буде готовий до кінця жовтня-листопада, цитує урядовий звіт видання Times of India.

Відібраним особам дадуть приблизно 600 млн доз вакцини.

Раніше в жовтні міністр охорони здоров’я Харш Вардхан заявив, що Індія сподівається отримати до 500 мільйонів доз вакцин проти коронавірусу до липня 2021 року, щоби прищепити близько 250 млн людей.

Офіційні особи заявили, що введення вакцини 1,3 млрд жителів Індії буде довгою та важкою справою, яка, ймовірно, розтягнеться до 2022 року.

Індія зафіксувала другу за величиною кількість випадків COVID-19 у світі після Сполучених Штатів.

Дані Міністерства охорони здоров'я свідчать, що в суботу сукупний підрахунок інфікованості коронавірусом в Індії склав 7,43 млн. осіб, за останні 24 години він зріс на 62 212 осіб.

Але кількість активних інфекцій вперше за 1,5 місяця опустилася нижче 800 000, що Міністерство назвало значним досягненням.

 

«Болісна віха» пандемії. Кількість загиблих від коронавірусу у світі перевищила мільйон