Індія вирішила більше не купувати зброю у росії — Reuters

Індія хоче відмовитися від поставок російської зброї та дистанціюватися від Москви. Водночас у Нью-Делі хвилюються, що це може ще більше зблизити рф та китай. 

Про це пише Reuters з посиланням на джерела в індійському уряді.

ється на Захід. Крім того, США прагнуть зміцнити зв'язки в Індо-Тихоокеанському регіоні, сподіваючись стримати зростання Китаю та послабити вплив Росії.

За даними Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру, протягом останніх двох десятиліть Індія 65% імпортованої зброї закупила саме у росії — на суму понад $60 млрд 

Після початку повномасштабного вторгнення у росії виникли проблеми із поставками замовлених озброєнь. Потім ситуація стабілізувалася, однак уряд Індії усе одно вирішив відмовитися від укладання нових контрактів і натомість розвивати власне виробництво та диверсифікувати закупівлі з-за кордоном.

Так, Індія та США минулого року домовилися, що американська компанія General Electric буле виготовляти в країні двигуни для місцевих винищувачів. Також уряд хоче протягом наступного десятиліття замовити зброї у індійських виробників на $100 млрд.

При цьому Reuters зазначає, що Індії доведеться «йти по тонкій лінії» у відносинах з Росією, оскільки припинення співпраці підштовхне Москву ближче до Пекіна.

«Купівля зброї купує вам вплив», — сказав один з індійських чиновників у відставці.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Індії висміяли лаврова за заяву, що Україна напала на росію (відео)