Інфраструктурні збитки України через війну сягнули $270 млрд — Мінфін

Через війну Україна зазнала інфраструктурних втрат на $270 млрд. У березні ця цифра складала $120 млрд. Також Мінфін прогнозує зростання дефіциту держбюджету з $2,7 млрд у березні до $5-7 млрд у квітні та травні.

Про це в інтерв'ю Financial Times заявив Сергій Марченко, міністр фінансів України.

«Ми перебуваємо у стані сильного стресу, у найгіршому стані. Це питання виживання нашої країни», — сказав міністр.

За його словами, в Україні зруйновано або пошкоджено понад 7 тис. житлових будинків.

«Уряд пішов на скорочення видатків держбюджету більш ніж на 6 млрд доларів, проте цього мало, оскільки доходи лише трохи перевищують половину надходжень довоєнного рівня. Ми можемо скоротити деякі витрати, але це не може покрити дефіциту», — зазначив урядовець.

Натомість Марченко додав, що Україна продовжить проводити платежі за державним боргом, щоб уникнути дефолту чи реструктуризації.

Раніше у Київській школі економіки підрахували, що загальні втрати економіки України через руйнування та пошкодження цивільної та військової інфраструктури коливаються від $564 млрд до $600 млрд. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Росія заплатить». В Україні запустили платформу для фіксації руйнувань від війни
«Росія може стояти від кількох місяців до кількох років», — Ярослав Грицак про падіння імперій та сварки Карфагена з Римом