Інститут кольору назвав найактуальніші відтінки 2021 року. Це природні «жовтий, що освітлює» та «абсолютний сірий»

Інститут кольору компанії Pantone оголосив кольори 2021 року. Ними названі «жовтий, що освітлює» та «абсолютний сірий».

Компанія Pantone відома запатентованою системою відповідності кольорів, що використовують у дизайні та на виробництві. Вже понад 20 років Pantone Color Institute визначає колір наступного року. Для цього фахівці аналізують тенденції в індустрії розваг, кіно, мистецтві, моді та всіх галузях дизайну.

Запропонований «колір року» може впливати на розробку продуктів та рішення щодо закупівлі в різних галузях промисловості, включаючи моду, меблі для дому, промисловий дизайн, упаковку та графічний дизайн продукції, кажуть в компанії. Pantone Color Institute співпрацює зі світовими брендами, щоб ті ефективно використовували силу, психологію та емоції кольору у своїй стратегії дизайну.

Зазвичай, Pantone Color Institute обирає лише один колір, але для 2021 року назвав два. Перший — жовтий відтінок Pantone 13-0647. Експерти описують його, як «яскравий і життєрадісний, іскристий, теплий відтінок, наповнений сонячною енергією». Другий — сірий Pantone 17-5104, який «символізує тверді і надійні елементи, які є вічними і які забезпечують міцну основу». Поєднання двох цих відтінків має асоціюватися з галькою на піску — поєднанням  природних елементів, які здатні витримати випробування часом.

Цікаво, що рік тому Pantone Color Institute назвав кольором 2020 року «класичний синій», який дозволив би «увійти в нове десятиліття з почуттям стабільності». В компанії зазначають, що її експерти не могли уявити, наскільки нестабільним виявиться 2020-й.

Пофарбувати і... «Укразалізниця» змінює колір пасажирських вагонів