Інтернаціональний легіон: до ЗСУ вступили представники 55 країн

До Інтернаціонального легіону оборони України долучилися представники 55 країн світу.

Про це повідомив на брифінгу речник підрозділу Дамьєн Магру.

«У нас є представники країн з усіх континентів, навіть таких віддалених як Бразилія, Південна Корея та Австралія», — розповів він.

За словами Магру, найбільше легіонерів приїхали з США та Великої Британії. За ними йдуть поляки та канадці, зокрема, багато канадців з українським корінням.

«Також багато представників з країн Балтії та північних країн, зокрема Фінляндії, з якої достатньо легіонерів», — додав він.

Також речник Інтернаціонального легіону прокоментував «вирок» британцям Ейдену Асліну та Шону Піннеру, а також громадянину Марокко Брагіму Саадуну, яких бойовики «днр» «засудили» до смертної кари. Російські окупанти стверджують, що вони «не мають права на статус військовополонених» та називають їх «найманцями».

Магру нагадав, що усі троє іноземців уклали офіційний контракт зі Збройними силами України ще до початку повномасштабної війни і тому відповідно до Женевських конвенцій мають вважатися військовополоненими. Він також додав, що справжні найманці — це бойовики ПВК «Вагнер», які не мають жодного стосунку до збройних сил рф.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У росіян бувають перестрілки між «своїми», а командири наказують їм «йти в бій з лопатами» — перехоплення ГУР