Інцидент із розсипаним на кордоні зерном буде розслідувати поліція — посол (відео)

Українське посольство та генконсульство в Любліні звернулось до поліції через інцидент із розсипаним на кордоні зерном з української вантажівки.

Про це повідомив посол України в Польщі Василь Зварич.

Відео з акцій протесту на польсько-українському кордоні зʼявилось у мережі 11 лютого. На ньому видно людей, які висипали з вантажівки зерно, яке, за даними посольства, прямувало транзитом до Литви.

Запис викликав обурення в українських користувачів соцмереж. Василь Зварич заявив, що польська поліція відкрила справу за фактом цього інциденту.

«Такі методи протестувальників не повинні толеруватися в європейській цивілізованій країні, не кажучи вже про моральну сторону цієї провокації.
Тому ми вимагаємо знайти і притягнути винних до відповідальності. Польські органи влади мали б рішуче відреагувати в правовому полі на цей ганебний і образливий для українців і більшості поляків злочин і не дозволити подібних варварських дій в майбутньому», — наголосив посол.

12 лютого у Польщі заблокували ще два пункти на кордоні з Україною — «Устилуг» та «Угринів».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустить.

Угорські фермери страйкували на кордоні з Україною, але рух не блокували