Інвестори визнали російський ринок «неінвестованим»

Лондонська біржа зунила торги акціями 27 організацій, що випускає цінні папери із вагомими зв’язками з Росією.

Про це йдеться у заяві Morgan Stanley, американському фінансовому конгломераті.

Їх виключили з індексів країн, що розвиваються, адже Росія тепер «не придатна до інвестицій». 

Серед компаній, які виключені з торгів на біржі — En+, «Сбєрбанк», «Газпром», «Лукойл» і «Полюс».

LSE повідомилв, що їхнє виключення з торгів пов'язано з війною в Україні.

Індексний бізнес LSE, FTSE Russell, заявив, що російські акції вилучать з усіх його індексів акцій після початку торгів 7 березня.

FTSE Russell заявив, що складові російського індексу, які котируються на Московській біржі, вилучать за нульовою вартістю.

Будь-які російські глобальні депозитарні розписки — сертифікати, які дозволяють інвесторам робити ставки на російські акції на світових ринках — також видалять з нульовою вартістю.

Інвестори вже назвали російські активи «непридатними для інвестицій» та закликали вилучити російські цінні папери з індексів Morgan Stanley для ринків, що розвиваються.

Крім того, Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings напередодні знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті Росії до рівня «В» — «високо спекулятивні облігації». Раніше Росія мала рейтинг «ВВВ» — це «середній рівень надійності».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Канада запроваджує санкції проти десяти представників «Роснефти» та «Газпрому»