Інженери створили пластир на палець, від якого можна заряджати гаджети

Інженери з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго винайшли пластир, який генерує електрику з поту, що виділяється кінчиками пальців. Пристрій виробляє енергію, коли людина друкує на клавіатурі, грає на піаніно, або просто нерухомо сидить чи навіть спить. Винахідники зазначають, що поту, виділеного за десять годин сну, вистачить для зарядки смарт-годинника на цілу добу, пише SciTechDaily.

Справа в тому, що кінчики пальців виділяють в 100-1000 разів більше поту, ніж інші частина тіла. Це не так відчувається, тому що пальці добре провітрюються і піт з них швидко випаровується.

Пластир перетворює піт в електрику завдяки прокладці електродів з вуглецевої піни. Під час гри на піаніно або набору тексту на клавіатурі додаткова енергія генерується за рахунок тиску.

Отримання енергії від поту — ідея не нова. Але раніше, людині треба було добре рухатись, щоб отримати певну кількість електрики. Таким чином, користувач фактично втрачав більше енергії, ніж отримував.

Американські інженери сподіваються, що їхню новинку зможуть використовувати масово. Адже це вирішує проблему підзарядки мобільних гаджетів.

Вчені винайшли безпровідний кардіостимулятор, який розчиняється в організмі