iPhone замість термінала. Apple готує для своїх користувачів нову корисну функцію — Bloomberg

Марк Гурман, аналітик з інформаційного агентства Bloomberg, пише, що компанія Apple розробляє технологію для приймання платежів за допомогою смартфонів iPhone.

Така технологія стане у пригоді у сфері малого бізнесу.

Смартфони можуть використовуватися для оплати в точках продажу, де немає платіжних терміналів. Наприклад, це знадобиться для роботи пересувних та тимчасових точок продажу.

Поки що невідомо, коли ця функція запрацює в iPhone. Швидше за все, вона з'явиться з черговим оновленням iOS. А представити її можуть на весняній презентації Apple разом з іншими продуктами.

Марк Гурман пише, що Apple працює над цим проєктом із 2020 року. Заради нього Apple за $100 млн придбала канадську компанію Mobeewave, яка займається розробками у сфері платежів. Ймовірно, смартфони iPhone зможуть працювати замість платіжних терміналів завдяки своїм чипам NFC , які використовують під час платежів Apple Pay.

Apple Pay — це технологія оплати, яка працює на техніці Apple: iPhone, iPad, Watch. Apple Pay діє у багатьох країнах у всьому світі, включно з Україною. Низка українських банків у співпраці з Mastercard дозволяє своїм клієнтам платити за допомогою Apple Pay.

Раніше Apple розкрила зарплату глави компанії Тіма Кука.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Звір з трьома рогами. Як Apple з гаражного стартапу перетворився у найдорожчу компанію у світі вартістю майже $3 трлн
15 років тому Стів Джобс презентував перший iPhone. Що він умів та які мав недоліки (відео)