Ірак ввів кримінальну відповідальність за одностатеві стосунки

Парламент Іраку прийняв закон про кримінальну відповідальність за одностатеві стосунки з максимальним покаранням у 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Reuters.

У документі йдеться, що він має на меті «захистити іракське суспільство від моральної розбещеності та закликів до гомосексуалізму, які охопили світ».

Підтримали його здебільшого консервативні шиїтські мусульманські партії, які утворюють найбільшу коаліцію в парламенті Іраку.

Закон називається «Про боротьбу з проституцією та гомосексуалізмом» і передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі за одностатеві стосунки. Також до від семи років увʼязнення загрожує тим, хто «пропагує» гомосексуалізм або проституцію.

Від одного до трьох років увʼязнення передбачено для тих, хто змінює свою біологічну стать, і для чоловіків, які «навмисно вдягаються, як жінка».

У початковій версії законопроєкт передбачав смертну кару за одностатеві стосунки, однак цю норму скасували через сильний протест США і європейських країн.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Від Давнього Риму до Голлівуду. Як пуритани захищали «традиційні цінності»