Іракська «Хезболла» погрожує посилити атаки на війська США на Близькому Сході

Представники іракського угруповання «Катаїб Хезболла» пообіцяло посилити атаки на військові бази США на Близькому Сході.

Про це повідомляє Reuters.

«Напади бойовиків «Хезболли» на американські військові бази є початком нових правил взаємодії», — заявив представник угруповання.

Угруповання, яке підтримує Іран, не бере на себе відповідальності за напад на посольство США в Багдаді 8 грудня, але стверджує, що посольство було передовою оперативною базою для планування військових операцій.

Міністр оборони США Ллойд Остін назвав «Хезболлу» відповідальною за напад на американське посольство в Іраку і сказав, що США залишають за собою право відповісти.

Напад засудили США та прем'єр-міністр Іраку Мохаммед Шиа ас-Судані, який заявив, що це був терористичний акт проти дипломатичної місії.

Американські офіційні особи повідомили про понад 80 атак проти інтересів США в Іраку та Сирії з середини жовтня, більшість з яких взяла на себе група іракських збройних формувань, пов’язаних з Іраном, через підтримку Вашингтоном Ізраїлю у його війні в Газі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ізраїль хоче створити буферну зону у Секторі Гази після війни — Reuters