Іран готується передати росії балістичні ракети — Washington Post
Ракета Zolfaghar

Іран збирається передати росії балістичні ракети класу Fateh-110 і Zolfaghar, які можуть уражати цілі на відстані 300 та 700 км.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на двох посадовців з країни, що «уважно стежать за іранською програмою озброєнь». Відзначається, що саме ці джерела раніше проінформували про передачу рф іранських безпілотників Shahed и Mohajer-6 .

За їх даними, 18 вересня Іран направив офіційних осіб в Росію для завершення перемовин щодо додаткових поставок зброї, включаючи два типи ракет.

«Найновіші версії Fateh-110 і Zolfaghar вважаються одночасно потужними й досить точними на відносно коротких відстанях. Деякі моделі оснащені електрооптичними системами наведення, які дозволяють операторам ракет направляти їх під час остаточного наближення до цілі», — пише видання.

Fateh-110

Раніше ці ж ракети Іран поставляв повстанцям-хуситам у Ємені, якими вони атакували нафтопереробні заводи у країнах Перської затоки.

Відзначимо, що Іран на офіційно рівні продовжує заперечувати надання зброї росії. Зокрема, в останнє таку заяву зробив голова МЗС країни Хосейн Абдоллахіян під час розмови зі своїм португальським колегою 15 жовтня.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Франція підготує 2000 українських військових та передасть ЗРК Crotale — міністр оборони