Іран передав росії «сотні» безпілотників — ЗМІ

Росія отримала від Ірану «сотні» безпілотників, які може використати у війні проти України. Про це пише Associated Press з посиланням на неназваних представників західних розвідок.

За даними джерел видання, наразі невідомо чи вже використовують ці безпілотники у бойових діях, однак вони знаходяться у робочому стані та придатні до застосування будь-якої миті.

Інформація про постачання безпілотників є останньою ознакою більш тісної військової співпраці між рф та Іраном. Така співпраця може завадити переговорам щодо відновлення ядерної угоди. Оскільки вона передбачає скасування санкцій щодо Тегерана в обмін на обмеження щодо його ядерної програми.

Нагадаємо, ще на початку липня американські урядовці заявляли про плани Ірану передати росії сотні своїх безпілотників. Так, за словами радника голови Білого дому Джейка Саллівана, у червні російська делегація двічі відвідувала іранський аеродром Кашан, щоби вивчити ударні дрони Shahed-191 та Shahed-129.

При цьому Тегеран на офіційному рівні заперечував плани таких поставок.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Які безпілотники використовують ЗСУ та як вони працюють