Ірландія першою в ЄС повторно впроваджує жорсткий карантин
Getty Images

З середи, 21 жовтня, Ірландія першою в Євросоюзі впроваджує повторний локдаун для протиборства розповсюдженню коронавіруса.

На час жорсткого карантину ірландців просять не виходити з домівок без нагальної потреби. Забороняється відходити від домівок більш ніж на 5 км за винятком окремих випадків, як то робота, купівля їжі або медикаментів, надання допомоги, відвідування могили.

Візити гостей до квартир і будинків заборонено. Можна зустрічатися з однією особою лише на відкритому повітрі, в тому числі для занять спортом. На весіллях дозволяється до 25 гостей. Скасовують більшість спортивних подій, а також тренування. Закривають ТРЦ, тренажерні зали та басейни. Бари, кафе та ресторани працюватимуть лише на доставку.

Школи та ясла не закривають. А от вищим навчальним закладам рекомендовано перейти на дистанційне навчання. Громадський транспорт працюватиме на 25% пропускної здатності.

У Ірландії з населенням 6,5 млн з початку епідемії на 20 жовтня зафіксовано майже 51 тис. випадків захворювання на СOVID-19. Померло 1852 людини. Останнього тижня в країні фіксують більше 1000 нових випадків щодня.

«Укрзалізниця» виступила проти обмежень на пасажирські перевезення під час карантину