Ірландія відмовляється видавати російським дипломатам нові візи — ЗМІ
Unsplash

Уряд Ірландії не дозволив росії провести ротацію дипломатів посольства в Дубліні через підозри у шпигунстві.

Про це пише The Irish Times.

Дипломатична присутність Москви в Ірландії вже скоротилась удвічі, що призвело до напруженості між країнами. Після початку повномасштабної війни росії в Україні кількість дипломатів і адміністративного персоналу в посольстві зменшилася з 30 людей до 14.

Ірландські спецслужби давно підозрюють, що російські дипломати пов'язані зі шпигунською діяльністю, в тому числі з перехопленням інформації. До 2022 року росія мала одне із найбільших диппредставництв у Дубліні, але представник російського посольства сказав виданню, що уряд Ірландії почав проводити «неприйнятну візову та акредитаційну політику».

За його словами, з минулого року видача віз новим співробітникам припинилась, а решті відмовили у продовженні акредитації. Через це частина працівників повернулась в росію без заміни.

У МЗС Ірландії не прокоментували питання про припинення видачі віз, але дипломатичні джерела підтвердили це, зазначають у виданні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Німеччині регулярно фіксують невідомі дрони над полігонами, де навчаються ЗСУ