Іспанія планує передати Україні рекордний пакет військової допомоги на понад €1,1 млрд — ЗМІ

У понеділок, 27 травня Іспанія збирається виділити Україні рекордний пакет військової допомоги вартістю €1,129 млрд. Про передачу допомоги оголосять під час сьогоднішнього візиту президента України Володимира Зеленського в Мадрид.

Про це пише El Pais.

Джерела видання зазначають, що це безпрецедентна цифра іспанської військової допомоги Україні або будь-якій іншій країні.

На відміну від минулих років, більшу частину цієї зброї візьмуть не з резерву, а вироблять іспанською промисловістю.

До нового пакету увійдуть: 12 зенітних ракет Patriot, які будуть додані до шести, вже поставлених у квітні та 19 старих бойових танків Leopard 2A4.

Очікується, що Україна отримає вміст пакета допомоги до 30 червня.

Нагадаємо, що 27 травня Володимир Зеленський відвідає Мадрид і підпише двосторонню угоду про безпеку з Іспанією. Вона, за даними видання, передбачатиме постачання військової техніки, починаючи від ракет Patriot і закінчуючи бойовими танками Leopard, а також артилерійських снарядів, систем боротьби з дронами та переносних ракетних установок.

Угода передбачає контракти на мільйон доларів для іспанської оборонної промисловості, оскільки військова техніка вироблятиметься іспанськими компаніями, такими як TRC, Indra, Escribano, Uro, Expal або Instalaza.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

США готують новий пакет військової допомоги на $275 млн — ЗМІ