«Історія назве наші дії другим гітлеризмом». У звільненій Катюжанці знайшли щоденник офіцера рф

В деокупованій Катюжанці, що на Київщині, знайшли щоденник російського військового, ймовірно, офіцера. Він розповів, як їх під приводом навчать направили в Україну, порівнював дії військових із «гітлеризмом» та вихвалявся проведеними допитами.

Про це повідомили журналісти програми «Схеми».

Зазначають, що вести щоденник військовий почав 13 березня, коли росіяни окопались у школі.

Заголовок щоденника почався зі слів: «Їхали на навчання, а потрапили на війну... а чи війна…».

«Сиджу в Катюжанці, це таке село. Вивчаю шкільну документацію… Досі не змирився з тим, що я перебуваю в чужій державі, досі не вірю у війну. Досі не знаю, чи правильно все це», — пише військовий.

Росіянин зазначає, що вкрай негативно ставиться до того, що командування не говорить про реальний стан справ в Україні. Він проводить аналогії дій армії рф з Німеччиною у часи Другої світової війни.

«Бісить, що ніхто не говорить правду про втрати, про реальність бойових дій, тільки й чую, що «Справа наша вірна, перемога буде за нами». Та чи правильна ця справа? Залізти в чужу країну і бомбити її міста… Хотіли бліцкриг, а в результаті… сіли на п'яту точку. Є відчуття, що історія назве наші дії другим гітлеризмом і влаштує черговий «нюрнберг», я вихляти не стану, винний, був, воював, шкодую!», — розповідає окупант.

Він зазначає, що втрати великі, а командування звітує про нібито успіхи.

«Артилерія «маже», БПЛА туплять... війська не злагоджені, трьохсоті та двохсоті в достатку, а командування в доповідях говорить лише про уявний успіх», — йдеться у щоденнику.

Водночас двома днями пізніше росіянин вже хизується, як проводив допит.

«Спільними зусиллями вашого покірного слуги та співробітника були допитані особи у складі 12 осіб, усі — нацисти. Я був безжальний, розпинав їх перехресними, індивідуальними та нічними допитами», — пише російський військовий.

Також він допитував священника. Росіянин написав, що не був із ним м'яким: «Суворість та професіоналізм мною були виявлені із суто самовіддачею, що викликало захоплення спеців із фсб».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Шафку з півником, які вціліли в Бородянці, передали музею Революції Гідності (фото)