Івано-Франківщина з 10 квітня у «жовтій» зоні, «червону» зону ввели у Харківській області
Гал-Інфо

З 10 квітня Івано-Франківська область переходить з «червоної» до «жовтої» зони карантинних обмежень. Це дозволяє «Укрзалізниці» відновити продаж квитків до регіону та зняти обмеження висадки та посадки пасажирів по станціях області. Про це пише міністр інфраструктури Владислав Криклій у Telegram-каналі.

«Укрзалізниця» відновлює продаж квитків до Івано-Франківської області у зв’язку з віднесенням її до «жовтої» зони карантинних обмежень з 10 квітня. Висадка/посадка пасажирів на станціях Івано-Франківщини також буде дозволена», — написав Криклій.

Чиновник повідомив, що за рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій «червону» зону введено у Харківській області.

«Протягом тижня разом з Мінінфраструктури та МОЗ «Укрзалізниця» надасть пропозиції щодо організації перевезень у регіоні. Доти потяги далекого сполучення на Харківщині курсуватимуть без змін, а продаж квитків і висадка/посадка пасажирів не обмежуватимуться. Про запровадження обмежень та їх характер УЗ повідомить додатково», — уточнив Криклій.

За його словами, у «червоній» зоні для поїздів далекого сполучення все ще залишаються Чернівецька, Житомирська та Закарпатська області. Позитивна динаміка на Закарпатті дозволяє очікувати вихід з «червоної» зони найближчими днями.

Міністр кабінету міністрів України Олег Немчінов теж повідомив, що 10 квітня в Івано-Франківській області скасують обмеження «червоної зони».

З 24 лютого Україна знову повернулася до адаптивного карантину з чотирма рівнів епідемічної небезпеки. Дію обмежень уряд продовжив до 30 квітня.

Шмигаль натякнув, що мер Києва політично піариться на темі COVID-19