Івано-Франківську область закривають на жорсткий карантин через сплеск COVID-19
mvk.if.ua

Влада Івано-Франківської області посилила до червоного рівня карантинні обмеження через критичну ситуацію із захворюваністю на коронавірус. В'їзд та виїзд з регіону можуть обмежити.

Рішення про це ухвалили на засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС.

Засідання комісії відбулося за участі головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка та міністра охорони здоров'я Максим Степанов (останній — відеозв'язком).

«Ситуація щодо поширення коронавірусної хвороби залишається напруженою, а в Івано-Франківській області вона вже майже критична» — сказав Ляшко на початку засідання.

 
Засідання регіональної комісії ТЕБ та НС

Засідання регіональна комісія з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Posted by Івано-Франківська обласна державна адміністрація on Wednesday, February 17, 2021

Карантин червоного рівня діятиме в регіоні з 22 по 28 лютого. На цей період заборонили роботу кафе, ресторанів, барів (крім доставки і замовлень з собою), кінотеатрів, театрів і нічних клубів.

На час жорстких карантинних обмежень буде заборонено очне навчання школярів 5−11 класів, проведення усіх розважальних, спортивних або культурних масових заходів.

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов запропонував голові Івано-Франківської ОДА Андрію Бойчуку встановити в області блокпости, на яких вимірюватимуть температуру водіям та їхнім пасажирам.

«Вам треба звернутися до державної комісії з такою пропозицією. Вам треба фізично обмежити і контролювати в’їзд в область. Державна комісія може зібратися дуже терміново, щоби підтримати ваші пропозиції», — запевнив Чернишов, який, як і Степанов, взяв участь у засідання комісії в онлайн-режимі.

Нагадаємо, що з початку лютого Івано-Франківська область з великим відривом вийшла на перше місце за захворюваністю на COVID-19. В останні дні там щодня реєструють 400-600 нових випадків коронавірусної хвороби — стільки ж, як на листопадовому піку.

На Прикарпатті від початку пандемії зареєстрували 56 500 підтверджених випадків COVID-19, з них 646 виявили за минулу добу. Загалом хворіють 9 586 прикарпатців. Від ускладнень коронавірусу померли 1 067 осіб, за минулу добу зареєстрували дев’ять летальних випадків.

Кабінет Міністрів продовжив карантинні обмеження в Україні до 30 квітня.