Івано-Франківську область з 26 лютого закривають на в’їзд та виїзд для рейсів міжобласного сполучення
Фіртка

З 26 лютого в Івано-Франківській області впроваджений червоний рівень епідемічної небезпеки та посилені обмежувальні заходи, повідомив департамент комунікацій секретаріату Кабміну.

Таке рішення ухвалила Держкомісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, засідання якої відбулося 23 лютого під головуванням прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Заборонили посадку та висадку пасажирів на регулярні та нерегулярні рейси міжобласного сполучення залізничним, авіа- та автотранспортом до Івано-Франківської області та з неї.

Очільник уряду доручив голові Івано-Франківської ОДА організувати контрольно-пропускні пункти на в’їздах-виїздах з області. Медики на КПП проводитимуть скринінг і опитуватимуть мандрівників, чи є у них симптоми ГРВІ.

«Ситуація в Івано-Франківській області на сьогодні залишається напруженою і не покращується як в частині зайнятості ліжок, так і в частині захворілих та госпіталізованих. Ми маємо досвід ізоляції областей на початку пандемії, що призупинило розповсюдження хвороби», — пояснив рішення прем’єр.

За словами головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, в Івано-Франківській області з початку 2021 року щотижнева  кількість нових випадків захворювання на COVID-19 збільшилась у шість разів. За останній тиждень приріст становить 30%.

Рівень госпіталізації протягом останнього тижня удвічі перевищує встановлений Кабінетом Міністрів показник (60 осіб на 100 000 населення). Івано-Франківська область залишається єдиною областю в Україні, де заповненість ліжок із киснем перевищує 50% навіть з урахуванням додатково розгорнутих ліжок

Головний державний санлікар каже, що в Івано-Франківській області реанімаційні ліжка зайняті на 82%, а майже в половині лікарень — повністю. Це при тому, що в області один з найвищих показників забезпеченості ліжок по Україні.

Україна оновила зони карантину. На Прикарпатті діятиме «червона»