Із понеділка повітряний рух над Україною, ймовірно, призупинять — Гончаренко (оновлено)
Unsplash

Олексій Гончаренко, нардеп від фракції «Європейська Солідарність», заявив, що з 16:00 14 лютого в Україні можуть призупинити повітряний рух.

Депутат пояснив, що одна з найбільших британських компаній попередила про припинення страхування літаків у повітряному просторі України з 14:00 у понеділок.

Вже сьогодні до Києва прилітають не всі рейси. Зокрема літак, який компанія SkyUp взяла у лізинг, мусив приземлитися в Кишиневі. Власник заборонив посадку в Києві через складну ситуацію.

Авіакомпанія KLM вже скасувала рейси в Україну. Олексій Гончаренко заявляє, що так само вчинить перевізник Air France.

Нардеп порадив українцям, які хочуть повернутися додому з-за кордону, зробити це просто зараз.

Оновлення від 13:45. 

У Міністерстві інфраструктури заявили, що небо над Україною закривати не будуть. «Закриття авіапростору є суверенним правом України, відповідне рішення не приймалося», — зазначають в міністерстві.

Варто зауважити, що нардеп Гончаренко повідомляв не про закриття неба, а про припинення страхування літаків, через що авіакомпанії можуть зупинити польоти.

Посадовці підтвердили, що у перевізників виникають складнощі на ринках страхування, але Україна готова їх підтримати та пропонує додаткові фінансові гарантії.

«Очікуємо, що вже найближчим часом ситуація стабілізується. У разі потреби держава забезпечить повернення усіх громадян України з-за кордону» — прокоментував Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

США попередили Ізраїль, що російські війська можуть вторгнутися в Україну 15 лютого — ЗМІ