Із сектора Газа по Ізраїлю запустили дві ракети, стверджує Армія оборони Ізраїлю

З території сектора Газа ввечері 14 листопада були запущені дві ракети в напрямку центральної і південної частин Ізраїлю. Про це повідомив Цахал (Армія оборони Ізраїлю) в Twitter, не уточнивши, чи були ракети перехоплені системами ППО.

«У відповідь наші сили завдали удару по підземній інфраструктурі ХАМАС і військовим постам в Газі», — йдеться в повідомленні. Про руйнування і постраждалих під час ракетного обстрілу не уточнили.

Цахал наголосив, що проводить постійну оцінку ситуації і готовий реагувати на будь-який акт терористичної діяльності, додали в Армії оборони Ізраїлю.

Власник Telegram-каналу Ressentiment Ігаль Левін оприлюднив відео польоту ракет та додав, що «одна з ракет впала на незабудованій території неподалік Ашдода. Друга ракета була збита системою ПРО «Залізний купол».

Передісторія

ХАМАС — палестинський ісламістський рух, який домінує в секторі Газа. Країни ЄС, США, Канада, Ізраїль визнали організацію терористичною, вона також заборонена в Єгипті і Йорданії. В Австралії та Великій Британії терористичним визнають тільки військове крило ХАМАС.

Це не перший у 2020 році випадок перехоплення ракети, запущених по Ізраїлю з території Сектора Газа.

Раніше, 23 жовтня Ізраїль оголосив про перехоплення ракети, запущеної з сектора Газа, системою протиповітряної оборони «Залізний купол».

У вересні з сектора Газа були запущені дві ракети, одну з яких вдалося перехопити, а інша впала в центрі міста Ашдода. Це сталося на тлі підписання угоди між Ізраїлем, ОАЕ і Бахрейном про нормалізацію відносин.

20 жовтня палестинські терористи з Сектора Газа запустили в бік Ізраїлю ракету, однак вона була перехоплена ізраїльською системою ППО «Залізний Купол». Тоді ракетний обстріл стався через кілька годин після того, як Армія оборони Ізраїлю виявили тунель, виритий в Газі, що тягнеться на кілька десятків метрів вглиб Ізраїлю. Бетонований тунель виходив з міста Хан-Юніс на півдні Сектора Газа. У заяві не уточнювалося, хто вирив і побудував тунель.

Через кілька днів по території Ізраїлю з сектора Газа знову були випущені дві ракети. Одна з них перехоплена ізраїльськими військовими. 

Раніше ми писали, що Ізраїль та Об'єднані Арабські Емірати домовились про взаємні безвізові поїздки. 

ООН повідомляє, що ізраїльські сили знищили палестинське селище й залишили бездомними 41 дитину