Ізраїль заборонив передавати Україні протитанкові ракети Spike, які виготовляють в Німеччині

Ізраїль відмовив США у проханні дати дозвіл Берліну на постачання Україні протитанкових ракет Spike, які виготовляються в Німеччині за ізраїльською ліцензією. Про це повідомляє  Axios.

За даними видання, гендиректор Міністерства оборони Ізраїлю Амір Ешль два тижні тому відвідав Вашингтон для переговорів у Пентагоні щодо співпраці у сфері безпеки між двома країнами. Тоді заступник міністра оборони США Колін Каль порушив питання, чи дозволить Ізраїль Німеччині дозвіл на передачу Україні ракет Spike.

Це озброєння виробляється на заводі, розташованому в Німеччині, і за умовами ліцензії для їх передачі третій країни треба дозвіл Ізраїлю.

Ешель відхилив запит та повідомив, що його країна постачатиме Україні лише нелетальне військове спорядження. Таке рішення чиновник пояснив занепокоєнням, що російських солдатів можуть вбити з ізраїльської зброї і у відповідь «росія завдасть збитків інтересам безпеки Ізраїлю в Сирії».

За даними видання, коли міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц відвідав Вашингтон минулого тижня, питання постачання ракет вже не обговорювалося.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна отримає від Литви бронетранспортери М113 та позашляховики для саперів