Ізраїльське місто захопили дикі кабани-розбійники
WCAX-TV

У Хайфі, ізраїльському місті з населенням близько 300 тис. людей, до влади прийшли дикі кабани. Міська влада гадки не має, як боротися з тваринами, відстріл яких заборонили ще 2019-го і які заполонили місто.

Багато кабанів вже освоїлися і відчувають себе як вдома: дрімають в дитячих басейнах, носяться по галявинах і витоптують газон, грають в футбол чужими м’ячами, водять дружбу з місцевими собаками. Ще кабани патрулюють вулиці, гуляють тротуарами і на них же сплять, повідомляє Meduza.

Дехто з жителів Хайфи вирішив, що кабани змінять гнів на милість, якщо їх підкупити. Не так сталося, як гадалося: тварини із задоволенням приймають їжу, але пощади від них чекати не доводиться. Тим більше якщо їх не погодують люди, вони просто розпотрошать сміттєві баки і все одно знайдуть, що з’їсти.

На жаль, кабани, нехай і не всі, часто проявляють агресію — припустімо, кусають пенсіонерів за ноги або крадуть у школярок їх рожеві портфелі. Місцеві жителі переконані, що кабани «взяли Хайфу під контроль». З ікластими 150-кілограмовими сусідами тепер можна зтикнутися в будь-який час дня і ночі, навіть на власному ґанку. Тварини гуляють зграями і змітають все на своєму шляху. Нещодавно одну жінку збило з ніг буйне сімейство кабанів. Тепер вона бере на прогулянки палицю, щоб в разі чого спробувати від них відбитися — або хоча б встояти на ногах.

Інші жителі намагаються убезпечити своє життя більш хитромудрими способами: скажімо, за допомогою додатка, що відлякує тварин дозвуковими хвилями. Водночас професор з університету Хайфи, який став експертом з дикої природи, провів експеримент з сечею. Вона, по ідеї, повинна відлякати непроханих гостей. Не спрацювало. Лунала й інша пропозиція — розкидати по Хайфі левові екскременти в надії, що хоча б це зробить життя кабанів менш комфортним. Однак до перевірки цієї теорії у жителів руки поки не дійшли.

При цьому ніхто не може зрозуміти, чому в Хайфі стало так багато кабанів. Одні звинувачують пожежі 2016 року, що змусили кабанів покинути звичне середовище і прийти до міста. Інші вважають, що винен мер, який заборонив відстріл цих тварин. Треті стверджують, що справа в самих жителях Хайфи, а саме в кількості сміття, що привертає кабанів.

У ПАР із ферми втекли крокодили. Тварини зламали паркан і поплили геть річкою