Кабінет Міністрів продовжив карантинні обмеження в Україні до 30 квітня.
УНІАН

Кабінет Міністрів продовжив карантинні обмеження в Україні до 30 квітня. Постанову про це уряд прийняв сьогодні. Зміни набудуть чинності з 22 лютого.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль написав на каналі в Telegram: «Україна повернеться до моделі адаптивного карантину. В областях встановлюватимуться різні карантинні обмеження залежно від епідемічної ситуації. Як і минулого разу, передбачається чотири рівні епідемічної небезпеки, кожен із яких має обмеження та критерії визначення».

Прем’єр додав, що рішення набуде чинності наступного тижня і всі українці матимуть змогу завчасно з ним ознайомитися.

Чотири рівні епідемічної небезпеки знову позначать кольорами — зелений, жовтий, помаранчевий та червоний.

У разі настання в регіоні ознак червоного рівня епіднебезпеки рішенням Держкомісії ТЕБ та НС на території цього регіону вводитимуть додаткові обмеження, аналогічні карантину 8-25 січня 2021 року.

Раніше у МОЗ повідомляли, що немає потреби впроваджувати в країні жорсткіший карантин до квітня-травня 2021 року, оскільки обрана урядом стратегія протидії коронавірусу прекрасно працює.

Згідно з пояснювальною запискою до проєкту постанови, на території України діятиме «жовтий» рівень епідеміологічної небезпеки.

Передісторія

Карантин для протидії поширенню нового типу коронавірусу в Україні запровадили з 12 березня 2020 року. Потім його неодноразово продовжували і влітку перевели у форму адаптивного карантину.

З 8 по 24 січня в Україні діяв жорсткий карантин. Його вводили, щоб «збити» хвилю захворюваності на COVID-19. Голова МОЗ Степанов зазначав, що головного ефекту від січневого «локдауну» вдалося досягти.

Україна з 25 січня повернулася до обмежень, які діяли до січневого жорсткого карантину, — по всій території країни правила «помаранчевої» зони.

Раніше у МОЗ розробили чотирирівневий план дій залежно від кількості хворих на COVID-19. Так, за умови сильного зростання кількості хворих в Україні можливий фактичний локдаун, тобто введення повного переліку обмежень, які передбачає «червона» зона карантину.

Карантин в Україні продовжать до 30 квітня