Кабмін не продовжуватиме «карантин вихідного дня», оголосив Шмигаль

Кабінет Міністрів не буде продовжувати дію «карантину вихідного дня», але можливе посилення карантинних заходів.

Як повідомляє БізнесЦензор, про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, відкриваючи засідання уряду.

Політик нагадав, що з середини листопада уряд увів так званий «карантин вихідного дня» як альтернативу повного локдауну.

Можна констатувати, що ми отримали позитивний ефект: на кінець «карантину вихідного дня» 30 листопада за попередній тиждень ми отримали на 6 тисяч випадків захворювання менше, ніж прогнозувалося. Посилені заходи на вихідних дещо стабілізували ситуацію і в лікарнях

Прем’єр оголосив, що уряд спостерігає «вирівнювання» ситуації з зайнятістю ліжок, яка вже місяць тримається на постійному рівні — 27-28 тисяч зайнятих хворими COVID-19 ліжок. Це дозволяє Кабміну зняти обмеження. І на вихідні, і в будні будуть діяти обмеження «помаранчевої зони» на території всієї країни.

Шмигаль зазначив, що рішення про введення додаткових обмежень, в тому числі локдауну, Кабінетом Міністрів ще не прийнято. Він сказав, що, відповідно до закону, уряд повідомить про рішення за сім днів до їх запровадження або раніше.

Раніше міністр Кабміну Олег Немчінов сказав, що уряд ухвалить рішення про локдаун 2 грудня після висновків МОЗ за підсумками трьох тижнів карантину вихідного дня.

Напередодні очільник МОЗ пояснив, чому транспорт під час локдауну працюватиме й надалі.

Час локдауну. Як це вплине на рейтинг Зеленського та «слуг»