Кабмін передав Укравтодору на дороги 62 млн грн із програми МОЗ по онкозахворюваннях
Олег Немчінов

Кабінет міністрів передав 61,55 млн грн, передбачених у 2020 році МОЗ за програмою по удосконаленню молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань, Укравтодору. З формулюванням «для покращення стану доріг загального значення у Львівській області».

Про це Кабмін видав розпорядження від 21 жовтня, передають «Наші гроші».

Загалом за цією бюджетною програмою перерозподілили 104,752 млн грн.

Зокрема, 20 млн грн передали Міносвіти для реставрації головного корпусу ЛНУ імені Івана Франка, 7,2 млн грн — Міносвіти на створення Міжнародного центру підготовки пілотів на базі НАУ, 6 млн грн — Міносвіти на реставрацію староакадемічного корпусу ансамблю Братського монастиря по вул. Сковороди, 2 у Подільському районі Києва.

Ще 10 млн грн передали Міненерго на реалізацію державного інвестиційного проєкту «Новокостянтинівська шахта. Розвиток виробничих потужностей».

Кабмін також затвердив перерозподіл загального бюджету, наданого Укравтодору.

Зокрема, із 70 млн грн, виділених на будівництво траси М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ, 65,77 млн піде на осучаснення сполучення Київ-Суми-Харків (в межах Чернігівської та Сумської областей), а 4,22 млн — також на розвиток доріг у Львівській області.

Раніше Верховна Рада на засіданні 17 вересня прийняла законопроєкт №3991 нардепа Олександра Трухіна, який, зокрема, передбачає перенаправлення 2,2 млрд грн субсидій на ремонт доріг.

Нагадаємо, 31,5 млрд грн з Дорожнього фонду спрямовано на ремонт і будівництво доріг державного значення. У квітні Укравтодор та Укрексімбанк уклали договір на фінансування дорожнього будівництва на 19,3 млрд грн під державні гарантії. Також Укравтодору були перерозподілені 35 млрд грн з фонду протидії COVID-19. У жовтні голова Рахункової палати Валерій Пацкан заявив, що на будівництво доріг та амбулаторій пішло 12,6 млрд грн. При цьому на кошти з COVID-фонду не було закуплено жодного апарату штучної вентиляції легень.

Дві третини усіх дорожніх підрядів Служби автомобільних доріг у Львівській області у 2020 році сумою від 100 млн грн отримали три компанії – ТОВ «Автомагістраль-Південь», ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» та ТОВ «Техно-Буд-Центр» — компанії-засновниці Національної асоціації дорожників України. До травня 2020 року керівником НАДУ був Тарас Сиротинський, який нині є радником прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

«Укравтодор» хоче «заспокоювати» водіїв на дорогах за єдиним стандартом