Кабмін підтримав законопроєкт, який передбачає звільнення Ситника — нардеп
УНІАН

Кабмін схвалив законопроєкт з доопрацюванням, який дозволяє звільнити директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника. Однак робота над остаточним текстом документа займе кілька днів.

Про це представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан розповів у коментарі «РБК-Україна».   

«Сьогодні відбулося засідання Кабінету міністрів, на якому серед питань порядку денного розглядався проект закону про відповідність статусу НАБУ Конституції України. Фінальний текст можна буде побачити після реєстрації. Ключове —  що рішення прийнято з доопрацюванням, тобто фінального тексту немає», — сказав він.

За його словами, після доопрацювання цей документ зареєструють в парламенті як урядовий законопроєкт.

Напередодні очільник «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін у Facebook заявив, що запропонована процедура гарантує президенту Володимиру Зеленському обрання підконтрольного йому директора НАБУ.

НАБУ розпочало розслідування щодо закупівлі Україною вакцин від СOVID-19

Активіст додав, що звільнення Ситника — особисте рішення Зеленського. Таким чином він відреагував на початок розслідування щодо закупівлі вакцин від COVID-19. Шабунін вважає, що Ситник не може відповідати за можливий зрив COVID-вакцинації, оскільки це не входить в сферу відповідальності НАБУ.

«Провадження зареєстрували кілька днів тому і ще не встигли провести жодної слідчої дії (обшуку, виїмки документів — нічого). Люди, які вклали цей треш президенту, розвели його як дитину. Щоправда це жодною мірою не виправдовує Зеленського. Зрештою, це рішення президента слухати Єрмака, Татарова, Степанова і Авакова, а не самому документи нарешті читати», — каже очільник ЦПК.

 

Сьогодні КМУ проголосував законопроєкт, яким звільняє чинного директора НАБУ. Відповідну правку (про звільнення...

Posted by Vitaliy Shabunin on Monday, February 15, 2021

На його думку, відповідне рішення порушує меморандум України з Міжнародним валютним фондом. Шабунін наголосив, що скандал навколо директора НАБУ негативно позначиться й на відносинах з новою адміністрацією США.

Зеленський запевнив послів G7, що Ситник очолюватиме НАБУ попри рішення КСУ