Кабмін призначив очільником Державної фіскальної служби чиновника часів Януковича
Логос Україна

Кабінет міністрів України призначив на посаду голови Державної фіскальної служби Вадима Мельника. Про це у Facebook повідомив представник Кабінету міністрів у Верховній Раді, народний депутат Василь Мокан.

«Призначення Мельника Вадима Івановича — головою Державної фіскальної служби України (шляхом укладення з ним контракту про проходження державної служби на період дії карантину)», — написав Мокан.

Мельник за часів президента Віктора Януковича очолював управління розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління (ГСУ) ДПС України та ГСУ Міністерства доходів і зборів України,

У 2014 році він працював заступником начальника Головного слідчого управління фінрозслідувань ДФС, а пізніше — очолив це управління, інформують УНН і ЛБ. Також у нього є звання полковника податкової міліції.

У 2011 році Мельник виконував обов’язки заступника начальника управління — начальника відділу розслідування особливо важливих справ слідчого управління податкової міліції ДПА України.

З 2011 до 2013 року очолював управління розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ДПС України. Після цього призначений начальником слідчого управління кримінальних розслідувань Головного слідчого управління фінансових розслідувань Міністерства доходів і зборів України. Далі переведений на посаду заступника начальника управління, начальник відділу планування та моніторингу слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міністерства доходів у Київській області.

У власності Мельника перебуває земельна ділянка 834 кв. м у селі Велика Чернеччина, що в дев’яти кілометрах від обласного центру — міста Суми. Вартість такої ділянки, згідно з даними декларації, 1300 грн.

Нині Мельнику належить 20% корпоративних прав ТОВ «МЮІ ПЛЮС». Минулого року він задекларував дохід від підприємницької діяльності в 978 тис. грн.

Сім’я Мельників задекларувала понад 2,6 млн грн готівкою, а от стан рахунків у банках у декларації не вказаний.

Згідно з декларацією новопризначеного голови ДФС, у власності родини Мельників перебуває три квартири в Ірпені та одна в столиці — площею 159,4 кв. м, яка придбана у 2014 році за понад 1 млн грн.

За 1,24 млн грн у 2014 році Мельник придбав автомобіль «Range Rover».

У 2021 році утримання одного нардепа обійдеться платникам податків у понад 344 тис. грн