Кабмін відтермінує взяття на військовий облік для юнаків за кордоном — Верещук

Кабінет міністрів готує постанову щодо відтермінування взяття на військовий облік допризовників і призовників, які зараз перебувають за кордоном.

Так віцепрем’єр Ірина Верещук прокоментувала заяву Міноборони щодо необхідності повернення 17-річних юнаків з-за кордону в Україну, щоби особисто відвідати ТЦК і  стати на  військовий облік.

Вона наголосила, що в Міноборони юридично мають рацію, оскільки так прописані чинні правила. Однак, за її словами, в уряді розуміють, «що змушувати студентів немобілізаційного віку їхати в Україну, щоб пройти відповідні процедури, — це лише збільшить навантаження на ВЛК і нічого не допоможе в мобілізації».

У зв'язку з цим для допризовників та призовників, які зараз перебувають за кордоном, планують відтермінувати взяття на військовий облік або до повернення в Україну, або до кінця воєнного стану.

«Вже розроблено відповідну постанову, зараз вона проходить погодження та найближчим часом буде прийнята», — зазначила Верещук.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Заборона на виїзд чоловіків з подвійним громадянством: що про це відомо