Кабмін вніс зміни до порядку проходження ВЛК та бронювання

Кабінет Міністрів прийняв постанову №675, якою вніс зміни до Порядку організації та ведення військового обліку (постанова № 1487) та Порядку проведення призову громадян на військову службу (№560).

Відповідні зміни були ухвалені ще 7 червня, однак документ опублікували лише 12 червня.

Ось основні нововведення.

Зміни у проходженні військово-лікарської комісії

Громадян віком до 25 років, які пройшли базову загальновійськову підготовку чи базову військову службу, не будуть направляти на військово-лікарську комісію для проходження медогляду.

Призовників направлятимуть на ВЛК, тільки у разі добровільного бажання поступити на війсьсокову службую

Процедура надання відстрочки від призову на військову службу у зв’язку з бронюванням для певних посадовців і держслужбовців більше не передбачає направлення на ВЛК.

Відстрочка для доглядачів

Кабмін зрівняв умови для отримання відстрочки для військовозобов'язаних, які доглядають за одним зі своїх батьків з інвалідністю І-II групи або одного з батьків дружини (чоловіка) з інвалідністю І-II групи. Раніше у разі догляду за людиною з ІІ групою потрібно було також надати висновок лікарсько-консультативної комісії щодо необхідності такого догляду. Тепер цю норму прибрали.

Частина українців з-за кордоном зможуть стати на військовий облік дистанційно

Українці, яких зняли з військового обліку через виїзд за кордоном на строк понад три місяці, тепер зможуть поновитися на обліку через закордонну дипломатичну установу без необхідності особистої явки до ТЦК.

Розшук за порушення мобілізаційного законодавства

Кабмін надав ТЦК право направляти звернення в електронному вигляді запити до Нацполіції про адміністративне затримання та доставлення осіб, які порушили законодавство.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Як складають військову присягу і що буває за її порушення