Кабмін змінив правила призначення грошової допомоги у разі загибелі військового

18 червня Кабінет міністрів вніс зміни до своєї постанови №168 від 28 лютого 2022 року щодо виплати родичам загиблих військових 15 млн грн грошової допомоги. Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко, який опублікував текст змін.

Відповідно до них розширено перелік осіб, які можуть претендувати на таку допомогу. До цього списку додали жінок (чоловіків), які проживали з військовослужбовцем без реєстрації шлюбу (за умови встановлення цього факту рішенням суду) та онуків військовослужбоця, за умови, якщо батьки померли; діти, які народились після смерті військовослужбовця.

Також визначено, що неповнолітні та непрацездатні повнолітні діти, непрацездатна вдова (вдівець) та непрацездатні батьки зберігають право на компенсаційні виплати, навіть якщо вони не вказані в особистому розпорядженні військового щодо розподілу допомоги. У такому випадку вони мають отримати 50% від суми, яка б визначалася у разі відсутності такого розпорядження.

Крім того, в новій постанові визначається порядок виплат, якщо родич відмовився від них відмовився та регулюють інші пов'язані питання.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Верховна Рада дозволила місцевим радам фінансувати військові підрозділи