«Кадирівці» зазнали важких втрат в Україні та повернулися до Чечні — ЗМІ
Getty Images

Чеченські військові російської армії, які воювали на території України, повернулися додому після важких втрат.

Про це із посиланням на контррозвідку СБУ повідомляє «Радіо Свобода».

За інформацією видання, «кадирівці» втратили сотні бійців та повернулися в Грозний 13 березня. Зокрема загинув генерал Магомед Тушаєв, командир 141-го моторизованого полку Росгвардії Чечні.

Також багато «кадирівців» загинули в період з 26 по 28 лютого. Вони намагалися висадитися в районі гостомельського аеропорту, але їх обстріляли прямо на злітній смузі. 

Окрім Гостомеля, 1200 військових з Чечні зайшли в Україну через Чорнобильську зону. До складу загону увійшли військові батальйону «Север» (командувач Магомед Тушаєв, загинув), «Юг» (Хусейн Межидов) та ОМОН «Ахмат-Грозный» (Анзор Бісаєв).

«Кадирівці» облаштували табір в лісі під Бородянкою, однак вночі там підірвали боєкомплект, частина бійців загинули. Після цього вони розділилися на кілька груп, які не брали участі в боях, а тероризували місцеве населення та знімали відео в соцмережі.

«Ми бачимо, що вони присутні на території України від початку конфлікту, проте їхньої участі в боях ми в результаті жодного разу не побачили. Як ми їх називаємо, це такі «PR-війська», — розповів телеканалу «Настоящее время» Руслан Левієв, засновник розслідувальної групи Conflict Intelligence Team.

Після таких «подвигів» солдатів Кадирова вивезли з Київської області у Білорусь, а звідти до Чечні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Кадиров назвав президента США Байдена «маніяком», за то, що він обізвав путіна «справжнім головорізом»