Канада заявила про нові санкції проти рф та додаткову військову допомогу для України

Джастін Трюдо, прем’єр-міністр Канади, оголосив про плани надати Україні $500 млн додаткової військової допомоги і про запровадження додаткових санкцій проти росії.

Про це йдеться на сайті канадського премʼєра.

Додаткові кошти, які отримає Україна, витратять на військове обладнання, техніку для спостереження та зв’язку, паливо та медичні матеріали.

А нові санкції Канади торкнуться 23 співробітників російського сектору юстиції та безпеки — поліцейських та слідчих, прокурорів, суддів та працівників пенітенціарних установ, причетних до грубих і систематичних порушень прав людей, у тому числі, російської опозиції.

«Канада продовжує підтримувати Україну, коли вона захищає свою територію, суверенітет і незалежність від росії. Ця додаткова військова допомога підтримає українців, оскільки вони продовжуватимуть свою мужню боротьбу проти незаконного вторгнення президента путіна, а ці нові санкції створять додатковий тиск на тих, хто підтримує ці акти війни. Ми разом з іншими членами міжнародного співтовариства продовжуватимемо використовувати всі наявні в нашому розпорядженні інструменти, щоб притягнути росію до відповідальності за її жорстокі дії проти України», — сказав Трюдо.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

США введуть санкції проти мережі, яка купувала воєнні технології для рф