Каннський фестиваль перенесли з травня на липень 2021 року
Getty Images

74-й Каннський кінофестиваль перенесли з весни на літо 2021 року, повідомили його організатори.

Фестиваль пройде з 6 по 17 липня. Спочатку його планували провести в традиційні дати, з 11 по 22 травня.

Перенести фестиваль вирішили через ситуацію з коронавірусом, заявили організатори.

Восени 2020 року Каннський кінофестиваль не виключав зміну дати проведення в залежності від розвитку ситуації з  COVID-19.

Якщо Канни відбудуться в липні, він цілком може бути першим кінофестивалем міжнародного масштабу, який відбудеться фізично цього року.

Відновлення епідемії змусило організаторів Берлінале перенести фест з лютого на березень і запровадити онлайн-конкурс. Якщо ситуація з пандемією дозволить, відкриті для громадськості покази зроблять у червні.

В червні 2020 року організатори Каннського фесту П'єр Лескур і Т'єрі Фремо оприлюднили список з 56 фільмів із позначкою «Канни-2020», які повинні були бути представлені поза конкурсом, в паралельних секціях або для вручення «Пальмової гілки».

У 2020 році Каннський кінофестиваль в повноцінному форматі скасували через пандемію коронавірусу. Скорочена версія фесту з публічними показами відбулася в Каннах у жовтні, перед другим жорстким карантином. Показали лише чотири фільми з офіційного відбору.

Відібрані на конкурс фільми оргкомітет вирішив показати на інших фестивалях, зокрема Американському кінофестивалі у Довілі або Фестивалі у Торонто.

Як констатує Le Figaro, для міста Канни ця зміна дат не дуже сприятлива з туристичної точки зору. Знімальні групи займуть готелі на Круазетті замість літньої клієнтури. Це складе незручності для сектору, який і так сильно постраждав від пандемічної кризи.

Робота мрії! Але лише для самітників-кіноманів