Канцлер Австрійської Республіки запропонував Путіну зустрітися із Байденом у Відні
Defense News

Канцлер Австрійської Республіки Себастіан Курц зателефонував президенту РФ Володимиру Путіну. Як повідомила пресслужба Кремля, говорили про Україну, російського опозиціонера Навального та майбутню зустріч президентів США та РФ, яку може прийняти Відень. 

«Федеральний канцлер запропонував розглянути кандидатуру Відня як місця можливої ​​російсько-американської зустрічі на вищому рівні, якщо про її проведення буде досягнута відповідна домовленість», — пише пресслужба.

Як повідомили представники Кремля, під час розмови також розглянули взаємодію РФ і Австрії в боротьбі з поширенням СOVID-19.

«На прохання Себастіана Курца Володимир Путін пояснив підходи Росії до врегулювання внутрішньоукраїнського кризи з акцентом на необхідність повного і безумовного виконання київською владою Мінських угод. Порушувалося й питання про О.Навального», — пише Кремль у пропагандистськй манері.

Політики говорили й про ситуацію навколо Білорусі. Путін наголосив на «неприйнятності втручання ззовні у внутрішні справи цієї країни».

Під час останньої телефонної розмови президент США Байден запропонував президенту РФ зустріч в третій країні для розмови про питання, що становлять спільний інтерес, в тому числі і про Україну.

Зустріч Путіна і Байдена планують на літні місяці. Але точну дату й країну проведення поки не визначили.

Байден збирається на зустрічі з Путіним говорити про Україну