Карта бойових дій в Україні станом на 1 червня
Генштаб ЗСУ

За минулу добу відбулося 81 бойове зіткнення. Загарбники завдали по Україні один ракетний із застосуванням 6 ракет та 47 авіаційних ударів із застосуванням 48 КАБів, задіяв 531 дрон-камікадзе. Також ворог здійснив понад 2300 обстрілів з артилерії, мінометів, стрілецької зброї та озброєння бойових машин.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Стежити за змінами лінії фронту в Україні можна за допомогою онлайн-карти Deep State. На ній синім кольором позначена територія, звільнена за два останні тижні; зеленим — раніше звільнена територія; червоним — окупована територія; рожевим — територія, що потребує уточнення. 

На Харківському напрямку відбулося дві безуспішні атаки ворога в районі Вовчанська та Липців. Сили оборони проводять активні заходи вогневого впливу на підрозділи російських окупантів.

На Куп’янському напрямку від початку доби кількість бойових зіткнень  збільшилась до 12. Сили оборони успішно відбили п’ять атак ворога в районах населених пунктів Синьківка, Берестове,  Новоєгорівка та Макіївка. Українські захисники продовжують відбивати ще сім атак поблизу Петропавлівки, Берестового та Новоєгорівки. Ситуація напружена, проте контрольована. За попередніми даними, з початку доби на цьому напрямку ворог втратив 64 окупанти та один танк.

На Лиманському напрямку відбулося чотири боєзіткнення. Спроби російських окупантів просунутися в районах Тернів, Діброви та Торського успіху не мали. Українськими воїнами проводяться заходи щодо посилення переднього краю оборони.

На Сіверському напрямку відбулося вісім бойових зіткнень.  Особливо активним ворог був поблизу Виїмки. Тут він безуспішно намагався вклинитися в бойовий порядок українських підрозділів. Ситуація напружена, водночас знаходиться під контролем Сил оборони України.

На Краматорському напрямку агресор шість разів намагався атакувати підрозділи Сил оборони в районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки, Андріївки та Часового Яру. Всі спроби були безуспішними. Втрат наших позицій не допущено. 

На Торецькому напрямку українські військові відбили одну атаку в районі Курдюмівки.

На Покровському напрямку відбулася найбільша кількість бойових зіткнень. Ворог не полишає спроб за підтримки авіації та артилерії відшукати слабкі місця в нашій обороні, безперервними штурмовими діями намагається вклинитися в бойові порядки українських підрозділів. З 27 бойових зіткнень в районах Новоолександрівки, Прогресу, Сокола, Новоселівки Першої, Уманського, Невельського та Нетайлового – 15 успішно відбито нашими захисниками. 12 боїв ще тривають. Силами оборони вживаються заходи щодо стабілізації обстановки та недопущення просування противника. 

Попередні втрати агресора на цьому напрямку склали майже 200 окупантів вбитими та пораненими. Знищено три танки, дві бойові броньовані машини, артилерійську систему та міномет. Водночас, пошкоджень зазнали один танк, дві бойові броньовані машини, два автомобілі та шість артилерійських систем.

На Курахівському напрямку відбулося п’ять бойових зіткнень. Загарбники намагаються просунутися поблизу населених пунктів Красногорівка, Новомихайлівка та Костянтинівка. Чотири ворожі атаки відбито. Триває бій в районі Красногорівки. Втрат позицій та територій не допущено.

На Времівському напрямку російські загарбники тричі атакували наші підрозділи в районі Старомайорського. Усі штурмові дії російських окупантів зазнали невдачі. Сили оборони контролюють ситуацію. 

На Оріхівському напрямку відбулося чотири бойових зіткнення. Російським окупантам не вдалося відтіснити наші підрозділи від Малої Токмачки, Новоданилівки, Роботиного та Новоандріївки.

На Придніпровському напрямку окупанти не полишають спроб вибити Сили оборони з позицій на лівобережній частині Дніпра. Чотири  бойові зіткнення в районі Кринок безуспішно закінчились для ворога.  Українські військові продовжують контролювати ситуацію, втрат наших позицій не допущено.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Глава МЗС Литви натякнув, що Україна може бити по російським об'єктам у Білорусі