Карта бойових дій в Україні станом на 1 липня

Станом на 1 липня російські окупанти продовжують спроби захопити трасу Бахмут — Лисичанськ, бої за місто тривають. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — звільнені території, бордовим — місця бойових дій.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках росіяни ведуть вогонь з артилерії в районах населених пунктів Грем’яч, Михальчина Слобода, Колос Чернігівської області та Старикове і Атинське Сумської області.

На Харківському напрямку ворог зосередив угруповання військ та намагається утримати зайняті території.

Також росіяни продовжують обстрілювати з артилерії райони населених пунктів Базаліївка, Перемога, Верхній Салтів, Норцівка, Чепіль, Дмитрівка, Барвінкове, Мосьпанове, Велика Бабка, Сороківка та Пришиб.

На Слов’янському напрямку окупаційні війська намагаються оборонятися та перегруповуються.

На Донецькому напрямку противник основні зусилля зосереджує на оточенні наших військ в районі Лисичанська з півдня та заходу, встановленні повного контролю над Луганською областю. Веде штурмові дії з метою блокування логістичного забезпечення наших підрозділів.

На Лисичанському напрямку ворог продовжує обстрілювати позиції українських військових з артилерії в районах населених пунктів Сіверськ, Білогорівка, Лисичанськ та Вовчоярівка. Намагається взяти під контроль ділянку траси Бахмут — Лисичанськ, успіху не має.

Одночасно ворог активізував бойові дії на Краматорському напрямку.

На Бахмутському напрямку противник обстрілює із артилерії райони населених пунктів Берестове, Яковлівка, Відродження, Майорськ та Вугледарської ТЕС. Намагається покращити тактичне положення у напрямку населеного пункту Покровське, успіху не має.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках росіяни обстрілюють позиції ЗСУ.

На Південнобузькому напрямку противник продовжує обстріли в районах населених пунктів Потьомкине, Березнегувате, Партизанське, Киселівка, Шевченкове, Таврійське та веде розвідку з безпілотників.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Білорусь відправляє росії боєприпаси — Генштаб ЗСУ