Карта бойових дій в Україні станом на 1 травня
Міноборони

Генштаб ЗСУ повідомляє, що росія продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти України та наступає у Східній операційній зоні.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — закинуті позиції рф, бордовим — місця бойових дій.

За добу на Волинському на Поліському напрямках не було активних дій. На Сіверському напрямку підрозділи окупантів здійснили обстріли позицій українських військ з території Брянської області. 

На Слобожанському напрямку противник продовжує завдавати авіаудари та вогневе ураження артилерією по Харкову. Окупанти проводять наступальні дії у напрямках Ізюм — Барвінкове та Ізюм — Слов’янськ.

До цих районів противник перемістив до 300 одиниць озброєння і військової техніки та перекинув близько 1 тис. мобілізованих осіб з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей. Також росіяни розгорнули два зенітно-ракетних дивізіони озброєних ЗРК «Бук-М2» та ЗРК «Тор-М».

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог намагається здійснювати авіаційні удари та обстрілює українські війська з артилерії.

На Лиманському напрямку противник веде наступ у напрямку Кримки та Олександрівки. 

На Попаснянському напрямку окупанти проводять штурмові дії на напрямку Новотошківське — Оріхове та закріплюються. Також вони блокують українські війська, щоб не допустити їх маневру.

На Курахівському напрямку ворог намагається прорвати оборону українських підрозділів за підтримки артилерії на напрямку Оленівка — Новомихайлівка.

На Південнобузькому напрямку противник намагається вийти на адміністративні межі Херсонської області та створити умови для наступу на міста Миколаїв і Кривий Ріг. 

За попередню добу підрозділами протиповітряної оборони уражено дев’ять повітряних цілей: два літака Су-25 та сім БпЛА.

На території Донецької та Луганської областей відбили дев’ять атак ворога, знищили вісім танків, одну артилерійську систему, 24 одиниці бойової броньованої техніки, одну спеціальну машину та п’ять автомобілів (два паливозаправники включно). 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Лавров заявив, що рф «нікому не погрожує» ядерною війною