Карта бойових дій в Україні станом на 10 травня
Генштаб ЗСУ

Генштаб ЗСУ повідомляє, що станом на 10 травня ворог продовжує наступати на сході, щоб встановити повний контроль над територією Донецької та Луганської областей та утримати сухопутний коридор між зазначеними територіями та окупованим Кримом.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — закинуті позиції рф, бордовим — місця бойових дій.

Авіаційні угруповання окупантів зосереджують основні зусилля на підтримці дій підрозділів у східній операційній зоні: на Слобожанському, Донецькому напрямках та в районі заводу «Азовсталь».

Застосування артилерії триває уздовж всієї лінії зіткнення, ймовірність завдання ракетних ударів по об’єктах цивільної та військової інфраструктури все ще висока.

Також є вірогідність проведення російськими військами диверсій на об'єктах хімічної промисловості України.

На Волинському і Поліському напрямках противник активних дій не проводив. 

На Сіверському напрямку ворог посилено охороняє ділянку українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях. З реактивних систем залпового вогню окупанти обстріляли прикордонні населені пункти Велика Писарівка, Білопілля, Краснопілля та Юнаківка Сумської області.

На Слобожанському напрямку ворог підтримує у повній готовності сили та засоби протиповітряної оборони у Бєлгородській області. Проводить повітряну розвідку.

На Ізюмському напрямку противник поповнював боєприпаси, пальне та матеріально-технічні засоби.

В напрямках населених пунктів Лиман та Сєвєродонецьк ворг продовжує підготовку до наступальних дій.

За населені пункти Воєводівка, Тошківка та Нижнє Сєвєродонецького району Луганської області, а також Камʼянка Ясинуватського району Донецької області тривають бої.

Бойові дії тривають у Маріуполі, росіяни артилерією та авіацією нищать інфраструктуру заводу «Азовсталь».

На Південнобузькому напрямку противник активних бойових дій не проводив, готується до відновлення штурмових дій.

За минулу добу на території Донецької та Луганської областей українські військові відбили 15 атак ворога, знищили один зенітний ракетний комплекс, дев'ять танків, три артилерійські системи, 25 одиниць бойової броньованої техніки, три одиниці спеціальної інженерної техніки та три автомобіля ворога.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія стягує на північ Криму артилерію для боїв за Херсонщину — Міноборони