Карта бойових дій в Україні станом на 11 червня

Станом на 11 червня у Східній операційній зоні росіяни ведуть активні наступальні дії і продовжують артилерійські та авіаційні обстріли позицій ЗСУ. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — звільнені території, бордовим — місця бойових дій.

На Волинському та Поліському напрямках до семи білоруських батальйонів виконують завдання з посилення українсько-білоруського кордону в Брестській і Гомельській областях. Термін перевірки бойової готовності військ продовжено до 18 червня, до 8 липня поточного року закриття повітряного простору над південною частиною білорусі.

На Сіверському напрямку противник продовжує утримувати до трьох батальйонних тактичних груп зі складу підрозділів Західного військового округу на ділянці російсько-українського кордону у Брянській та Курській областях для запобігання перекидання наших військ на інші загрозливі напрямки. Агресор здійснив вогневе ураження артилерією позицій наших військ у прикордонних районах Сумської області.

На Харківському напрямку росіяни зосередили зусилля на обороні та недопущенні подальшого просування українських військ.

На Слов’янському напрямку ворог готує сиди до наступу на Слов’янськ. Веде штурмові дії на напрямку Пасіка — Богородичне. Має успіх, намагається закріпитися на північно-західній околиці Богородичного.

На Лиманському напрямку ворог проводить перегрупування військ та поповнює запаси боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів з метою підготовки наступу на Слов’янськ та Сіверськ.

На Сєвєродонецькому напрямку росіяни наступають у напрямку Новотошківське – Оріхове, закріпилися на околицях Оріхового. Також окупанти продовжують вести штурмові дії у місті Сєверодонецьк.

На Бахмутському напрямку ворог перегруповується з метою ведення наступу на Миколаївку та Комишуваху.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник активно застосовує авіацію та артилерію для сковування наших військ та перешкоджання перекиданню резервів на інші напрямки.

На Південнобузькому напрямку росіяни зосередились на обороні. Противник вживає заходів з удосконалення фортифікаційного обладнання другого та третього рубежів оборони. Відзначені укріплені блокпости із залізобетонних конструкцій, що розташовані поблизу мостів через Північно-Кримський канал.

Противник і далі блокує цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває шість носіїв крилатих ракет морського базування типу «Калибр».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Головні новини про війну в Україні. 11 червня. ОНЛАЙН