Карта бойових дій в Україні станом на 12 лютого
Генштаб ЗСУ

Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив дані про ситуацію на фронті станом на ранок 12 лютого. Росіяни зосередились на наступальних діях на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — звільнені території, бордовим — місця бойових дій.

За минулу добу українські підрозділи відбили атаки окупантів у районах Білогорівки і Серебрянського лісництва Луганської області та Торського, Федорівки, Бахмута, Іванівського, Часового Яра, Первомайського, Побєди, Мар’їнки і Вугледара Донецької області.

Протягом доби противник завдав 12 ракетних ударів, три з них — по цивільній інфраструктурі Харкова; 32 авіаудари, шість — із застосуванням іранських дронів, чотири БПЛА збито. Також ворог понад 90 разів обстріляв з РСЗВ.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках без змін. Обстрілів росіянзазнали райони понад 20 населених пунктів. Серед них — Сеньківка Чернігівської області, Нововасилівка, Порохонь, Студенок, Старикове і Волфине на Сумщині та Красне, Глибоке, Синельникове, Вовчанськ, Фиголівка, Новомлинськ і Дворічна Харківської області. Також окупанти завдали авіаударів біля Гатища і Вовчанська.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог з мінометів та артилерії обстріляв понад 25 районів населених пунктів. Серед них — Гряниківка, Новоєгорівка, Синьківка, Петропавлівка, Табаївка і Берестове Харківської області та Стельмахівка, Вишневе, Червонопопівка і Серебрянське лісництво на Луганщині. Завдав авіаційних ударів неподалік Червонопопівки, Житлівки і Діброва на Луганщині та Григорівки і Спірного на Донеччині.

На Бахмутському напрямку танкових, мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Спірне, Берестове, Васюківка, Залізнянське, Красна Гора, Парасковіївка, Часів Яр, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Курдюмівка, Предтечине, Біла Гора та Залізне Донецької області. А загалом –  понад 25 населених пунктів.

На Авдіївському та Новопавлівському напрямках вогню з танків, мінометів та артилерії зазнали райони 25 населених пунктів. Зокрема, Калинове, Орлівка, Сєверне, Авдіївка, Побєда, Новомихайлівка, Вугледар, Золота Нива, Нескучне, Времівка і Новосілка. Ворожі авіаудари зафіксовано поблизу Авдіївки, Веселого, Невельського та Мар’їнки.

На Запорізькому напрямку обстріляні Времівка і Новопіль Донецької області та Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Магдалинівка і Степногірськ на Запоріжжі. Також противник завдав авіаційних ударів у районах Малої Токмачки та Кам’янського.

На Херсонському напрямку під артобстріли росіян потрапили Херсон та понад 30 інших населених пунктів, включаючи Гаврилівку, Милове, Червоний Маяк, Новоберислав, Берислав, Бургунку, Придніпровське та Станіслав Херсонської області. Ворог завдав авіаудару в районі Зимівника.

За добу українська авіація завдала 19 ударів по районах зосередження окупантів, а також два удари по позиціях ЗРК. Також захисники збили ворожий літак Су-25. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 14 районів зосередження живої сили противника та ЗРК.

Стежити за змінами лінії фронту в Україні можна за допомогою онлайн-карти Deep State. На ній синім кольором позначена територія, звільнена за два останні тижні; зеленим — раніше звільнена територія; червоним — окупована територія; рожевим — територія, що потребує уточнення.

Орієнтовна лінія фронту на сході станом на 12 лютого / Deep State

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Гвардія наступу»: як покроково відбуватиметься підготовка бійців