Карта бойових дій в Україні станом на 12 жовтня
Генштаб ЗСУ

Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив дані про ситуацію на фронті станом на 12 жовтня.

Сhas News публікує актуальну карту бойових дій, де блакитним позначені позиції ЗСУ, червоним — позиції рф, жовтим — звільнені території, бордовим — місця бойових дій.

 

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

На інших напрямках противник здійснював обстріли з мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів:

  • на Сіверському напрямку — Сеньківка Чернігівської області та Середина-Буда, Нововасилівка та Сорокине Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку — Стрілеча, Красне, Огірцеве, Вовчанські Хутори, Стариця, Дворічна та Дворічне;
  • на Краматорському напрямку — Першотравневе, Ковалівка, Терни, Ямполівка, Торське, Серебрянка, Білогорівка та Сіверськ;
  • на Бахмутському напрямку — Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Одрадівка, Опитне, Майорськ Спірне та Яковлівка;
  • на Авдіївському напрямку — Авдіївка, Первомайське, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках — Велика Новосілка, Нескучне, Малі Щербаки, Оріхів і Червоне.

На Південнобузькому напрямку ворог обстрілює позиції наших підрозділів для стримування контрнаступу по всій лінії зіткнення. Вогневого впливу зазнали райони населених пунктів Велике Артакове, Давидів Брід, Благодатівка, Сухий Ставок, Широке, Тернові Поди, Солдатське, Правдине та Мирне.

За минулу добу українські сили відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Миколаївка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Майорськ, Первомайське та Красногорівка.

Також слідкувати за змінами лінії фронту можна за допомогою онлайн-карти бойових дій в Україні, яку веде проєкт Deep State

На ній синім кольором позначена територія, звільнена за два останні тижні; зеленим — раніше звільнена територія; червоним — окупована територія; рожевим — територія, що потребує уточнення.

Онлайн-карта бойових дій від Deep State станом на 12 жовтня 2022 року

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

З полону окупантів повернулись 32 українських воїна (фото)